Home References (Română) Casă din bușteni cu acoperiș verde – Cluj, Casele Micești

(Română) Casă din bușteni cu acoperiș verde – Cluj, Casele Micești

2 min read
0
763

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

În zona Feleacului, în imediata vecinătatea a pădurii, pe o un deal cu vegetație alpină, s-a realizat acest acoperiș verde semiintensiv.

Stratificația de acoperiș verde este caracteristică celor extensive, însă la acest proiect beneficiarul a solicitat și montarea unui sistem de irigație automatizată prin picurare, care să contribuie la o mai bună irigare a substratului, permițând transformarea în timp a acoperșului verde extensiv într-unul biodivers, deoarece astfel se ajută instalarea semințelor de flori aduse de vânt din flora spontană.

Proiectul s-a realizat în luna noiembrie 2017, pe o ninsoare puternică, vegetația verde devenind vizibilă la 2 săptămâni de la instalare, după topirea zăpezii. În momentul în care beneficiarul și-a văzut prima dată “investiția verde”, de bucurie nu prea a avut cuvinte, decât “wow, vine primăvara”, deși era luna decembrie 🙂

Acoperișul verde pe o casă realizată din bușteni calibrați, de dimensiuni mari este o soluție care aduce o plusvaloare acestui tip de construcții, integrând-o perfect în peisajul natural netulburat.

Load More In References