Home References Commercial (Română) Fațada verde cu plante cățărătoare iedera și viță de vie sălbatică la Kaufland Aurel Vlaicu în Cluj

(Română) Fațada verde cu plante cățărătoare iedera și viță de vie sălbatică la Kaufland Aurel Vlaicu în Cluj

3 min read
0
2,845
Fațadă verde cu plante cățărătoare iedera și viță de vie sălbatică la Kaufland Aurel Vlaicu în Cluj

Sorry, this entry is only available in Română. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Amenajarea spațiului verde în jurul unei construcții în stadiu de șantier cu câteva zile înainte de deschidere este o provocare de fiecare dată. Complexitatea lucrării era dată nu numai de anvergura proiectului – 1.650 mp de gazon cu sistem de irigație, 90 de copaci cu dimensiuni de 4-5 m, câteva sute de plante cățărătoare poziționate pe structura metalică a peretelui verde de aproape 1.200 m2, înalt de cca 9 m – în condițiile în care ca de obicei se ducea o luptă asiduă pentru frontul de lucru invadat de zeci de echipe de construcții. Cu toate astea am reușit finalizarea tuturor etapelor înainte de termen și astăzi este o oază de verde îmbucurătoare.

Peretele verde de acest gen este printre primii din țară, atât ca înălțime, suprafață, cât și ca dimensiune la instalare a plantelor cățărătoare (375/400 cm) și o premieră chiar și pentru beneficiar, Kaufland Aurel Vlaicu din Cluj-Napoca.

Este un sistem de fațada verde, la care plantele cățărătoare – iedera și vița de vie sălbatică – sunt ghidate pe o structură metalică cu portanță, cu o structură de rețea atent calculată pentru a acoperi în timp scurt toată suprafața planificată.

Fiecare amenajare de acoperiș verde realizat de noi va avea cel mai bun raport cost/eficiență/siguranță în exploatare, oferindu-vă soluții de sistem de terasă verde adaptate specific proiectului Dumneavoastră. Vă stăm la dispoziție cu proiecte, soluții de sistem, devize de acoperiș verde, consultanță de specialitate.
Load More In Commercial