Home News (Română) Invitat la ProTV: Agricultura urbană devine o modă în România. Cât costă să ai o grădină pe balcon?

(Română) Invitat la ProTV: Agricultura urbană devine o modă în România. Cât costă să ai o grădină pe balcon?

3 min read
0
1,684
Acoperiș verde pe un bloc vechi din București

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Cum ar fi să aveți pe balcon sau pe acoperiș propria gradină în care să cultivați roșii, castraveți, sau salată? Greu, dar merită tot efortul, spun cei care chiar se ocupă cu așa numita agricultură urbană.

Inclusiv în curțile restaurantelor au apărut straturi din care bucătarii culeg legume proaspete în fiecare dimineața. Investiția poate fi accesibilă, însă cine se apucă de grădinărit în oraș trebuie să fie pregătit de muncă. Puteți cultiva și în fața blocului, dacă vă înțelegeți cu vecinii, dar soluția cea mai eficientă este pe acoperiș. Se rezolvă astfel problema hidroizolației. Scade temperatura cu câteva grade, iar apa de ploaie nu se mai scurge în sistemul de canalizare, atât de încărcat la noi.

Vezi aici un proiect al nostru, implementat de Asociația Cartierul Aviației, cu finanțarea asigurată prin grantul LIDL “Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun” dovadă că inițiativa civică poate aduce rezultate.

Invitat Odu Green Roof:

“Dacă structuriștii verifică și acoperișurile sunt suficient de solide încât să reziste o încărcare permanentă de 80-100 de kilograme se pot pune și pe blocurile vechi. Împreună cu refacerea hidroizolației pe acoperiș al unui bloc vechi prețurile se pot ridica până la 100 de Euro metrul pătrat plus TVA.”

Vezi reportajul Pro TV

Fiecare amenajare de acoperiș verde realizat de noi va avea cel mai bun raport cost/eficiență/siguranță în exploatare, oferindu-vă soluții de sistem de terasă verde adaptate specific proiectului Dumneavoastră. Vă stăm la dispoziție cu proiecte, soluții de sistem, devize de acoperiș verde, consultanță de specialitate.
Load More In News