Home References Commercial (Română) Terasă verde realizată prin instalare de bucăți de Sedum – Cernavodă

(Română) Terasă verde realizată prin instalare de bucăți de Sedum – Cernavodă

2 min read
0
432

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Terasă verde extensivă realizată prin însămânțare, la Crama Rasova din Cernavodă

Experiența noastră arată că pe suprafețe mici, ușor accesibile pentru întreținere, o soluție viabilă și cost-eficientă poate fi și instalarea vegetației prin bucăți de Sedum.

După instalarea tuturor straturilor de terasă verde extensivă, se dispersează omogen cca 100-200 g de bucăți de Sedum recoltați proaspăt (max 48 de ore de la recoltare la înglobare, la temperaturi de 10-20 °C, sau max 5 zile în cazul în care bucățile de Sedum se păstrează la 1-2 °C.

După dispersarea lor se presează ușor, pentru ca contactul cu solul al bucăților de Sedum să fie maxim, și se udă zilnic cu jet fin pulverizat timp de 2-3 săptămâni, după care prin redistribuții repetate de colonii de Sedum înrădăcinate, îndepărtare de buruieni, administrare de îngrășăminte, în cca. un an se ajunge la o vegetație cu grad de acoperire bună.

Cei de la Crama Rasova au respectat toate instrucțiunile noastre și au obținut o vegetație de Sedum luxuriant de bogată.

Fotografii proprii și de pe site-ul Crama Rasova.

Load More In Commercial