Home References Commercial (Română) Terasă verde ultraușoară irigată de 2.900 mp pe un nou supermarket Kaufland din Constanța

(Română) Terasă verde ultraușoară irigată de 2.900 mp pe un nou supermarket Kaufland din Constanța

3 min read
0
1,163
Terasă verde ultraușoară irigată de 2.900 mp pe un nou supermarket Kaufland din Constanța

Sorry, this entry is only available in Română. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

În primavara 2019 am executat acest proiect de dimensiuni impresionante, 2.900 mp de terasă verde extensivă pe acoperișul unui nou supermarket Kaufland din Constanța, aflat în construcție la momentul respectiv.

Sistemul utilizat este unul ultraușor, cu stratificație specifică. Vată minerală hidrofilă Urbanscape în combinație cu un strat subțire de substrat mineral asigură condițiile minime necesare vegetației extensive de tip sedum. Sistemul de irigație este obligatoriu în cazul acesta, cu atât mai mult cu cât clima de pe litoral poate impune condiții extreme vegetației și beneficiarul dorea ca acoperișul să fie verde pe toată perioada vegetației, fără oscilații mari de acoperire cu plante și culoare.

Depozitarea și ridicarea materialelor în cantități impresionante, în condițiile unui șantier în plină desfășurare a însemnat cea mai mare provocare, astfel s-a trecut la etapizarea strictă a lucrărilor.

În paralel s-a construit un sistem asemănător și în suburbiile Bucureștiului, astfel echipa a fost nevoită să facă naveta între cele două puncte de lucru, timp de o lună, până când s-au finalizat ambele proiecte.

Fiecare amenajare de acoperiș verde realizat de noi va avea cel mai bun raport cost/eficiență/siguranță în exploatare, oferindu-vă soluții de sistem de terasă verde adaptate specific proiectului Dumneavoastră. Vă stăm la dispoziție cu proiecte, soluții de sistem, devize de acoperiș verde, consultanță de specialitate.
Load More In Commercial